Aan de slag met de Hormoonfactor !

lidy ralph2

Vaak krijg ik de vraag; ‘Wat is dat eigenlijk? De hormoonfactor?’ ‘En wat kan dat voor mij betekenen?’
Dat zal ik je in deze blog uitleggen!

De Hormoonfactor is bedacht door Ralph Moorman. Hij begeleidde mensen die voorheen keer op keer niet het resultaat behaalden wat ze wilden. En waarom niet? Er werd geen rekening gehouden met hun hormomen! Hij ontwikkelde de Hormoonfactor, op basis van zijn ervaringen als lifestyle- en fitnesscoach en wetenschappelijk onderzoek. Het is een visie die zich richt op voeding, beweging en leefstijl.

Op het moment dat zijn klanten met deze richtlijnen aan de slag gingen, boekten zij grote resultaten op het gebied van gezondheid en vitaliteit. De nadruk bij veel dieetgoeroe’s op ligt caloriebeperking. Deze insteek blijkt een nadelig resultaat te hebben op de hormoonhuishouding en de resultaten blijven uit of van korte duur.  Vaak worden er algemene voedingsadviezen gegeven waarbij de hoeveelheden en voedingsbronnen vast staan. De buurman van 65 met 30 kilo overgewicht krijgt hetzelfde schema als je nichtje van 25 die komt om lekkerder in haar vel te zitten. De hormoonfactor is gericht op eten in dienst van de behoeften van je lichaam en zoals de natuur het bedoeld heeft.

In onze evolutie als mens is er op relatief korte termijn heel veel gebeurd met onze voeding. In de afgelopen jaren is vanwege de industriële revolutie steeds meer de nadruk komen te liggen op kwantiteit, snelheid en winst.
Hierdoor zijn er veel ‘loze’ voedingsmiddelen ontstaan, vol allerlei toevoegingen en gemaakt van (te) snel groeiende gewassen met maar weinig voedingswaarde. Ons lichaam, dat nog heel veel lijkt op het jagers/verzamelaarslichaam uit de oertijd, kan hier niet goed mee omgaan.
Allerlei vage klachten dienen zich aan; hoofdpijn, moe, niet af kunnen vallen, vocht vasthouden. In plaats van naar de eetgewoonten en leefstijl te kijken, wordt er door huisartsen dan al gauw een of ander medicament voorgeschreven. Niet vreemd als je je bedenkt dat huisartsen in opleiding slechts 1 (!) middag geschoold worden in voeding.

Tijdens mijn begeleiding wordt er een gepersonaliseerd advies uitgebracht dat op jou is afgestemd. Op jou, je doelstellingen en je hormoonhuishouding! Geen twee adviezen zijn daardoor hetzelfde. Vage klachten verminderen of verdwijnen zelfs helemaal. Ik help je deze gezonde leefstijl eigen te maken waardoor het niet voelt alsof je iets vol moet houden. Het is op een gegeven moment geen kwestie meer dat je iets niet meer ‘mag’ maar dat je het niet meer wilt. Omdat je voelt hoe goed deze nieuwe leefstijl voelt.

Meer weten? Mail me gerust op info@bliszbeauty.nl of bel me op 06- 41 22 55 65

In de volgende blog zal ik meer uitleggen over de richtlijn uit de Hormoonfactor; Eet weinig suiker en beperk koolhydraten.

Posted on: 21 juni 2017, by : Lidy Zegveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *